Irena Boćkai predstavlja se u Veneciji – The Body Language – Itsliquid International Art Exhibition

Performans izvedbene umjetnice Irene Boćkai selektiran je za sudjelovanje na međunarodnoj izložbi The Body Language – ITSLIQUID International Art Exhibition 2019 u Veneciji, koja okuplja umjetnike iz područja vizualnih i izvedbenih umjetnosti iz cijeloga svijeta.

Irena Boćkai performans izvodi na otvorenju izložbe, 22. veljače 2019., u prostoru Misericordia Archives. Izložba se održava usporedno s trajanjem venecijanskog karnevala. 

Irena Boćkai dosad je ostvarila niz međunarodnih suradničkih projekata. Sudjelovala je na festivalu izvedbenih umjetnosti “Performing Art 3 Days” koji se održao u lipnju 2018. u Pisi. U sklopu ‘PUF’ festivala koji se održava u Puli, sudjelovala je na projektima sa profesionalnim izvedbenim grupama ‘Clipa Theater’ i ‘Orto-da’ (Izrael), ‘Grotest Maru’ (Njemačka), ‘Foulklor’ i Branko Potočan (Slovenija). Dobitnica je nagrade ‘Vjetar’ za skupni site-specific projekt koji je nastao u sklopu međunarodne hrvatsko-češke koprodukcije u sklopu ‘PUF’ festivala 2011. u Puli. Sa grupom Orto-Da iz Tel-Aviva ostvarila je međunarodni suradnički projekt koji se održao na festivalu izvedbenih umjetnosti ‘Acco Fringe’ u gradu Acco u Izraelu.