U Zadru smo na jedan dan otvorili Muzej odbačenih predmeta!

U Zadru je na jedan dan otvoren Muzej odbačenih predmeta

Prvi hrvatski održivi muzej, Muzej odbačenih predmeta, koji „putuje” hrvatskim gradovima povezujući kroz zero waste koncept i interaktivni i interdisciplinarni izložbeno-izvedbeni program kulturu i umjetnost s područjima ekološkog društvenog djelovanja i digitalnim tehnologijama, na jedan dan otvoren je u Zadar.

U Zadru je u subotu 11. ožujka na jedan dan Muzej uselio u prostor udruge Eko-Zadar, a Muzej je okupirao i vanjski prostor na trgu ispred Kazališta lutaka Zadar.

Građani su tokom dana donosili svoje predmete koji su za njih izgubili vrijednost, a predmeti su navečer izloženi u sklopu izložbe odbačenih predmeta čime je predmetima dana nova vrijednost i novi dom. U sklopu izložbu odbačenih predmeta održan je i interaktivni umjetnički performans u sklopu kojega je publika udomljavala predmete.

Muzej je na svoje putovanje krenuo 2019. godine, a dosad je gostovao u Zagrebu, Velikoj Gorici, Krapini, Kninu, Ogulinu, Zlarinu, Varaždinu, Pazinu, Puli, Rijeci, Splitu, a kroz njegov je postav prošlo oko 150 predmeta od kojih je većina uspješno udomljena.

Categories