EFFE label 2024-2025 za TREĆU KOZU

Imamo kozu s pedigreom! ?✨?

Radosni smo što možemo s vama podijeliti vijest kako je festival TREĆA KOZA dobio prestižnu europsku oznaku kvalitete EFFE 2024-2025 čime se upisao u zajednicu izuzetnih međunarodnih umjetničkih festivala.?

?

https://www.festivalfinder.eu/find…/third-goat-festival

TREĆA KOZA svoj je novi outfit prigodno dobila uoči trećeg izdanja na kojemu će se predstaviti umjetnički radovi nastali u sklopu ovogodišnje festivalske međunarodne umjetničke rezidencije te izvedbe umjetnika koji kroz umjetnost kritički progovaraju o sve zamršenijem odnosu ljudi prema prirodi, drugim vrstama, tehnologiji i različitim društvenim krizama i rizicima kojima korijen nalazimo u najvećoj krizi od svih, a to je ekološka kriza.

TREĆA KOZA predstavlja koherentan umjetnički program koji uključuje međunarodne i lokalne umjetnike, podržava kontinuirani umjetnički razvoj, pruža priliku za nadolazeće i afirmirane umjetnike da stvaraju ili budu predstavljeni u programu festivala. Poseban je naglasak na participativnim umjetničkim programima koji povezuju zajednicu u ideji održivosti i inkluzivnosti.

Festival je smješten u malo istarsko obalno mjesto čime je ukorijenjen u lokalnoj zajednici potičući veze među izvođačima/izvedbama i publikom, kroz predstavljanje novih modela međusektorske suradnje i povezivanja umjetnika, publike i osoba koje svojim načinom života i rada predstavljaju pimjere dobrih praksi održivih modela poslovanja i kreativnosti, npr. eko-farmeri, predstavnici lokalnih akcijskih grupa, stručnjaci iz područja održivog razvoja i suvremenih izvedbenih i interdisciplinarnih umjetnosti.

TREĆA KOZA je angažirani festival koji se povezuje s publikom i kroz niz edukativnih programa te izvedbama kojima se potiče i promovira transformativno iskustvo za publiku i umjetnike.

?Sačuvajte datume i vidimo se u Ližnjanu!

?30.5.-1.6.2024.