O nama

Djelovanje organizacije Trećeprostor usmjereno je na vizualno, performans i bioart kazalište te interdisciplinarne projekte koji izvedbene umjetnosti dovode u relaciju s oblicima ekološkog društvenog djelovanja i novih tehnologija. Usmjereni smo pogotovo na međunarodni aspekt naših projekata što uključuje gostovanja na inozemnim rezidencijama i festivalima, kao i projekte međunarodnog suradničkog karaktera.

Trećeprostor je organizacija i kolektiv za kreaciju, produkciju i distribuciju izvedbenih radova Irene Boćkai i Roka Nakića. Organizacija od početka svog djelovanja djeluje najviše u međunarodnom kontekstu. S našim izvedbenim projektima gostovali smo na sljedećim međunarodnim festivalima izvedbenih umjetnosti i performansa:

ITINERANT Performance Art Festival NYC, New York;  2019

LONDON CONTEMPORARY, London, 2019

THE BODY LANGUAGE; ANIMA MUNDI, Venecija, 2019

PERFORMING ART 3DAYS, Pisa, 2018

Sa svojim programima sudjelovali smo na rezidencijalnom programu Pogonator-inkubator suvremenog kazališta i plesa (2016, 2019) i na rezidencijalnom programu PARL (Performance Art Research Ljubljana, 2019). U 2020. godini provodimo projekt Muzej odbačenih predmeta (Zlarin, Krapina, Knin) u sklopu programa Razvoj publike u kulturi 2020. Ministarstva kulture RH.

Irena Boćkai, umjetnička voditeljica, dopredsjednica udruge

Irena Boćkai autorica je u performansima i predstavama vizualnog, performans i bioart kazališta. Nastupila je u brojnim predstavama i performansima u zemlji i inozemstvu (ITINERANT Performance Art Festival NYC, New York; ACCO FRINGE, Izrael; THE BODY LANGUAGE; ANIMA MUNDI, Venecija; PERFORMING ART 3DAYS, Pisa; ULICA STREET ART, Krakow…). Osnivačica je izvedbenog kolektiva TREĆEPROSTOR. Magistrirala je na Odsjeku za kroatistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu nakon čega upisuje Poslijediplomski doktorski studij književnosti, izvedbenih umjetnosti, filma i kulture. Trenutno polazi MA izvanredni studij neverbalnog teatra na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku.

Roko Nakić, predsjednik udruge

Roko Nakić diplomirao je na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Sudjelovao je na domaćim i međunarodnim kazališnim festivalima, festivalima nezavisnoga kazališta i performansa (Festival alternativnog kazališnog izričaja – FAKI, Zagreb; FITUC Casablanca Maroko) te na rezidencijalnom kazališnom programu Pogonator. Polaznik je Michael Chekhov lnternational Summer Academy 2019. u Grožnjanu. 2019. godine s kolektivom ‘Trećeprostor’ gostovao je na festivalu ITINERANT 2019 NYC (Performance Art Festival) u New Yorku i festivalu performansa i eksperimentalnog videa LONDON CONTEMPORARY.