O nama

‘Trećeprostor’ je organizacija i kolektiv za kreaciju, produkciju i distribuciju izvedbenih radova Irene Boćkai i Roka Nakića. ‘Trećeprostor’ je platforma za mlade umjetnike koji se bave raznovrsnim izvedbenim disciplinama, s naglaskom na suvremeno vizualno kazalište i predstave pokreta i plesa. Unutar organizacije djeluje kazališna radionica za mlade osobe i mlade osobe u nepovoljnom položaju.

Predsjednik organizacije ‘Trećeprostor’ je Roko Nakić. Diplomirao je na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Polaznik je edukativnog programa za izvedbene umjetnosti PAP (Performing Arts Program) u klasi Vilima Matule. Član je kolektiva ‘Trećeprostor’ gdje surađuje na izvedbenim projektima te sudjeluje na festivalima nezavisnoga kazališta i suvremenih izvedbenih praksi (Festival alternativnog kazališnog izričaja – FAKI) i na rezidencijalnom programu Pogonator – inkubator za suvremeni ples i kazalište.

Osnivačica izvedbenog kolektiva ‘Trećeprostor’ i voditeljica kazališnih radionica je Irena Boćkai. Diplomirala je na Odsjeku za kroatistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu gdje je postdoktorantica na Poslijediplomskom doktorskom studiju književnosti, izvedbenih umjetnosti, filma i kulture. Autorica je i izvođačica u performansima, predstavama suvremenog vizualnog i site-specific kazališta i predstava pokreta i novoga plesa te dramska i filmska pedagoginja.