EDUKACIJA

BOILER HOUSE

Edukativni program suvremenih izvedbenih i interdisciplinarnih umjetničkih praksi

Radionica koreodrame temelji se na sintezi različitih oblika izražavanja pokretom, tekstom, glazbom i riječima. Kroz izvedbene forme kao što su plesno kazalište i neverbalni teatar istražuju se praktične i teorijske dimenzije koreodrame kao zasebne umjetničke forme i izvedbenog žanra. Naglasak je na korištenju običnih, svakodnevnih pokreta dajući im estetsku kvalitetu.

Dob: 16+

Voditeljica radionica je Irena Boćkai, autorica i izvedbena umjetnica u kazališnim predstavama i performansima i voditeljica dramskih i filmskih radionica za djecu i mlade. Magistrirala je neverbalni teatar na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku i doktorirala na studiju književnosti, izvedbenih umjetnosti, filma i kulture na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. S predstavama je gostovala u New Yorku, Izraelu, Maroku i diljem Europe. Članica je Hrvatskog društva dramskih umjetnika (HDDU).

Prijavite se na radionicu slanjem svojih podataka na treceprostor@gmail.com i opišite nam ukratko svoje iskustvo u bavljenju izvedbenim umjetnostima, fizičkoj spremi i sl. Nije uvjet da imate ranije iskustvo, bitna je volja za učenjem i  otvorenost prema stjecanju novih iskustava te spremnost na intenzivne fizičko-istraživačke radionice i rad u grupama.

Radionica je dio programa Boiler House, edukativnog programa suvremenih umjetničkih praksi koji provodimo od 2021. godine. Koreodrama je treća u nizu radionica nakon održanih radionica Alkemija glasa (Melita Lovričević) i Suvremeno autorsko kazalište (Irena Boćkai) financirane od strane Ministarstva kulture i medija RH i uz podršku Zaklade Kultura nova.

Foto: Edita Sentić (sa radionice i izvedbe „Disanje kvarta,“ autori/ce: Vesna Mačković, Vilim Matula i Irena Boćkai; SuKultura, Zagreb, 2020.)

BLOB

Edukativni umjetnički program multimedijskih radionica za djecu i mlade

BLOB je edukativni umjetnički program multimedijalnih radionica za djecu i mlade na kojima se igramo i učimo kroz dramske igre i vježbe i s pomoću digitalnih tehnologija (snimanje kratkih medijskih zapisa, kratkih filmova, animacija, zvučnih priča, zvukova iz prirode…).

BLOB je zabavan, inovativni program za slobodno kreativno izražavanje djece i mladih temeljen na improvizacijskom radu kroz multimedijske forme kojima se potiče stvaralaštvo kroz kazalište, pokret, film i multimediju. Na radionicama, osim što se zabavljaju i uče, djeca i mladi razvijaju kritičko-analitički odnos prema digitalnim sadržajima koje svakodnevno konzumiraju.

BLOB je usmjeren na poticanje kreativnosti i kritičkog mišljenja kroz rad u grupama, i uz stručno vodstvo umjetnika iz područja kazališta, filma i vizualnih umjetnosti te pedagoga i odgajatelja.

Što će djeca naučiti na radionicama?

-jasno se i slobodno izražavati

-poboljšati svoje vještine držanja, glasa i govora, kreativnosti, 

prezentacijskih vještina i rješavanja treme

-razvijati koncentraciju te koordinaciju i snalaženje u prostoru (fizičkom i digitalnom)

-naučiti osnove snimanja kratkih filmova i drugih medijskih formi

-jačati samopouzdanje kroz dramske igre i vježbe te vježbe javnog nastupa

Za sve upite obratite nam se na broj +38591 7241825 ili nam pišite na treceprostor@gmail.com

Mlađa grupa (8 – 11 godina)

Starija grupa (12 – 18 godina)

VODITELJI_CE

ANA KATULIĆ

Ana je autorica, glumica i izvođačica u predstavama za djecu i mlade, vodi dramske i kreativne radionice, radionice govorništva i komunikacije, te vrlo često moderira manifestacije, animira velike i male. Magistrica je izvedbenih umjetnosti neverbalnog teatra pri Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku te magistra novinarstva. Svoj izvođački i stvaralački rad bazira na izražavanju putem različitih medija te se u kazališnom ili ne-kazališnom prostoru poigrava s različitim izvedbenim konceptima vizualnog i multimedijskog kazališta.

PSST! Smišlja, piše i producira kraće filmove i druge kreativne sadržaje, moderira manifestacije, pjeva, obožava bingeati serije i peći kolače, posebno pite!

IRENA BOĆKAI

Irena je autorica i izvođačica u kazališnim predstavama i performansima i voditeljica dramskih i filmskih radionica za djecu i mlade. Magistrirala je neverbalni teatra na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku i doktorirala na studiju književnosti, izvedbenih umjetnosti, filma i kulture na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Kao dramska pedagoginja sudjeluje u odgojno-obrazovnim programima medijskog i filmskog opismenjavanja namijenjenog djeci i mladima. S predstavama je gostovala u New Yorku, Izraelu, Maroku i diljem Europe. Članica je Hrvatskog društva dramskih umjetnika (HDDU).

PSST! Smišlja neobične nazive za radionice, predstave i festivale, voli klizati, plivati, učiti nove trikove svoju ovčarku Divu.

MARIO BRKIĆ

Mario je autor nekoliko kratkih filmova prikazanih na nekoliko manjih svjetskih festivala kratkometražnog filma. Filmom se bavi od 2016., a od 2017. je član filmskog kluba BLANK, mjesta gdje se okupljaju istomišljenici te surađuju u izradi filma, od pisanja scenarija preko snimanja do postprodukcije. Prvostupnik je ing. informacijske tehnologije (IT dizajn). Osim filma, kao freelancer bavi se video montažom i grafičkim dizajnom.

PSST! Konstanto smišlja ideje za nove filmove, piše natuknice, sinopsise i treatmente, voli plivati, trčati, a obožava ljeto.