POZIV NA PRIJAVU RADOVA ZA “MULTIMEDIJALNI FESTIVAL ODRŽIVOSTI”

Pozivamo sve mlade kreativce s područja Karlovačke županije da prijave svoj rad na “Multimedijalni festival održivosti” koji će se na jesen ove godine po prvi put održati u Ogulinu u sklopu projekta “Održivost zajednice u očima mladih.” Poziv je namijenjen učenicima srednjih škola, članovima kinoklubova i ostalim mladim autorima do 30 godina starosti s područja Karlovačke županije koji mogu prijaviti svoje multimedijalne radove u kojima propituju teme održivog razvoja (okoliš, društvo, gospodarstvo).

Baviš se filmom, video artom, snimaš video-eseje, zvučne priče, ili se kreativno izražavaš u bilo kojoj multimedijalnoj formi, a živiš na području Karlovačke županije i imaš do 30 godina? Uočio/uočila si problem u svom gradu/mjestu (npr. nezaposlenost, nedostatak sadržaja za mlade, depopulacija, ekološki problemi, nasilje i sl.) i htio/htjela bi ga prikazati “svojim očima” i putem svog autentičnog umjetničkog izričaja u nekoj od multimedijalnih formi? Ako je tvoj odgovor na ova pitanja potvrdan, prijavi svoj multimedijalni rad na temu održivosti koji će se prikazati u natjecateljskom programu festivala u Ogulinu. Najbolje filmove očekuju vrijedne nagrade. Uz mentorirane radove mladih korisnika projekta s kojima članovi Udruge Trećeprostor i vanjski stručni suradnici rade cijelu godinu, na festivalu ćemo prikazati i multimedijalne radove na temu održivog razvoja u još dvije kategorije, a to su srednjoškolski radovi (radovi učenika srednjih škola nastali u sklopu školskih aktivnosti) i autorski radovi (radovi mladih autora od 18 do 30 godina starosti i radovi kino klubova).

Svoj rad možeš prijaviti u jednoj od ovih dviju kategorija: a) srednjoškolski multimedijalni radovi na temu održivog razvoja; b) autorski multimedijalni radovi na temu održivog razvoja. Rok za prijavu radova je 30. listopad 2022. Prijave se šalju na mail adresu treceprostor@gmail.com s naznakom “Za natjecateljski program Multimedijalnog festivala održivosti u Ogulinu 2022.” U prijavi je potrebno navesti sljedeće: ime i prezime autora/kolektiva, naziv rada, vrsta rada, kategorija u kojoj prijavljujete rad, kratki opis rada, kako rad odgovara na temu održivosti, kratka biografija autora, kontakt podaci (mail adresa i telefon). Inspiraciju za rad koji ćeš snimiti za festival možeš potražiti u našem Digitalnom priručniku u kojemu se možeš upoznati s kreativnim tehnikama s kojima ćeš samostalno moći svakodnevno prakticirati održivost, a istovremeno i razvijati svoje kreativno umjetničke afinitete.

Multimedijalni festival održivosti održava se u sklopu projekta “Održivost zajednice u očima mladih” koji Udruga Trećeprostor provodi u partnerstvu s Pučkim otvorenim učilištem Ogulin, uz sufinanciranje Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Projekt je namijenjen mladima koji žele razvijati svoje specifične umjetničke te aktivističke vještine i znanja.