Održano završno događanje u Slunju u sklopu projekta za mlade

Prošli smo tjedan u Pučko otvoreno učilište Slunj održali dvodnevni event PRAZNI PROSTOR čime smo zaokružili projektne aktivnosti u Slunju u sklopu projekta Inkubator održivosti za mlade.

U dnevnom dijelu događanja sudjelovali su učenici iz Srednja škola Slunj koji su imali priliku zaigrati društvenu igru „Boli me kuća“ (AMV kolektiv). Tijekom igre učenici su ponudili odgovore i rješenja za društvena pitanja iz različitih sfera života. Program je pratila i izložba multimedijalnih radova učenika srednjih škola s područja Karlovačke županije.

U večernjem dijelu programa održan je Okrugli stol na kojemu je otvoren dijalog s publikom koju su činili mladi i predstavnici kulturnih i sportskih udruga za mlade o aktualnim temama koje se tiču aktivnog uključivanja mladih u kulturno-umjetničke aktivnosti, kao i sve prisutnijoj problematici burnout-a kod mladih uslijed straha od neuspjeha. Sudionici Okruglog stola bili su gradonačelnica Grada Slunja Marijana Puškarić, ravnateljica POU Slunj Goranka Kampić, voditelj Dramska skupina BABE Nikola Butina i voditeljica projekta Irena Boćkai.

U završnom dijelu programa Roko Nakić izveo je autorsku predstavu Najnormalniji od svih dana, a drugi smo dan predstavili digitalni priručnik „Javni prostor kao pozornica održivosti.“

Zahvaljujemo našim partnerima iz POU Slunj i Grad Slunj, svim sudionicima i posjetiteljima, donatoru Restoran Pino i medijskom pokrovitelju Radio Slunj te s veseljem očekujem nove mogućnost za nastavak suradnje s mladima u Slunju.

Projekt Inkubator održivosti za mlade proveden je uz sufinanciranje Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.